Ny omgång av Code Summer Camp – digitalt

Den 20 juni startar Code Summer Camps digitala lägervecka, Sandviken DataCenter Academy har deltar som samarbetspartners till Linköping Science Park och Skill som arrangerar det hela. Det är ett bra initiativ för att ge ungdomar en rolig och utvecklande programmeringsvecka.

Vi har pratat med Alexander som är en av deltagarna på den digitala lägerveckan om varför han deltar och vad har för intressen.
Alexander är 13 år och bor i Forsbacka och just intresset för datorer gjorde att han anmälde sig till Code Summer Camp. Han ser fram emot att få lära sig koda – gärna spel – och att träffa nya kompisar under veckan. Topp tre på Alexanders lista av spel är, Minecraft, Fortnite och Trackmania Nations Forever. Kanske kommer han att skapa sitt eget favoritspel under veckan.

Men han hinner också med en massa andra saker, spelar gärna golf, tränar tennis och spelar fotboll med kompisarna. Tycker om att läsa – Kalle Anka är en favorit och där han har en stor samling av tidningar och pocketböcker. Skapar gärna genom att bygga lego.
Hans favoritämne i skolan är musik, både gitarr och piano står på listan av instrument som tränas. Lyssnar gärna på Infected Mushroom.
Vi kommer att prata med Alexander igen efter lägervecka för att höra vad som var roligt och vad han lärt sig.

Syftet med Code Summer Camp är just att tidigt väcka intresse och nyfikenhet för teknik, programmering, digitalt skapande och problemlösning hos alla barn och ungdomar oavsett förkunskaper. Under en vecka får deltagarna testa på olika programmeringsspråk, samarbete, kreativitet och lär känna nya vänner med gemensamma intressen.

Genom en donation från Microsoft Community Empowement Fund kan Sandviken DCA ge stipendium och göra denna lägervecka kostnadsfri för deltagare från vår region.

Microsoft

Inlägg på LinkedIn (engelska/english) >>

One thought on “Ny omgång av Code Summer Camp – digitalt

Leave a Reply