Lena Modin

Vi hälsar vår nya verksamhetsutvecklare Lena H Modin välkommen till Sandviken Datacenter Academy. Lena har en gedigen lista av projekt- och utvecklingsarbeten både lokalt och internationellt. Styrelsen för SDCA är övertygade om att Lena kan lyfta verksamheten och skapa kontakter och samarbeten som gynnar den digitala utvecklingen i regionen.

Berätta lite om dig själv, Lena.

” -Jag har tidigare arbetat på Näringslivsenheten och Informationskontoret på Sandvikens kommun med uppstart av Entreprenörshuset Galaxen, som Visionssamordnare för Vision 2025 och delprojektledare för Melodifestivalen för att nämna en del. Efter det blev det Gävle ett antal år som Projektsamordnare/Producent vilket innebar arbete med fokus på internationella och lokala projekt, nätverk och arrangemang.”

” -Både arbetsliv och privatliv har genom åren tagit mig med på en fantastisk resa både på plats och runt om i världen vilket varit otroligt lärorikt, med allt från lokalt arbete, arbete med digitala plattformar i samarbete med Sydafrika, utvecklingsarbete för unga i Östersjöområdet, rundresor i Asien och äventyr i Karibien har det bidragit till den och där jag är idag.”

Efter åren i Gävle är det nu dags för nya utmaningar för Lena på ”hemmaplan” igen med flytt till Kungsgården och arbete på SDCA.

Vad kommer att bli dina första uppdrag för Sandviken DCA?

” -Att fixa årets Code Summer Camp som är ett samarbete Linköpings Science Park och Skill som vi arrangerar för tredje året för barn och ungdomar 10-17 år. Att fortsätta SDCA samarbeten med CVL och Västerbergs folkhögskola om utbildningar för It-tekniker. Fortsätta inledda samtal med Högskolan i Gävle om bl.a. samarbeten och tillgång till SDCA datahall/utrustning. Kontakter och diskussioner med föreningar och bibliotek om behov, stöd och samarbeten rörande digitalt inkluderande. Men även fortsätta hitta samarbeten och stöd för näringslivet och små och medelstora företag.

Hur känns det att få möjligheten att utveckla föreningen Sandviken DCA?

” -Jag är otroligt glad och förväntansfull inför utmaningen som Verksamhetsutvecklare på SDCA. Så spännande med möjligheten att få hoppa på det redan påbörjade arbetet med att bidra till en ökat digital kompetensnivå i regionen”

Återigen, välkommen Lena!

Leave a Reply